Arctic Chess Challenge m.m.

Så stundar det mot sommerens nest vakreste eventyr igjen. Det blogges flittig fra ACC ser æ og æ skal ikke gå dem i næringa, men lage en mer personlig skildring sett fra de lavere bord.  

Ei stund sia æ har skrevet blogg. Sånn blir det når sjakken ikke e en brennanes lidenskap, men en småplagsom lidelse/hobby ,som man bare må drive med for å få utløst litt adrenalin nu og da. Har da spilt mine nesten-daglige runder på ICC og fulgt med på Live-sendingene fra alt som har vært. Har deltatt i et par raske turneringer nordpå, men greide ikke å kapre førsteplassen i dem og dermed dele førsteplassen i NVGP. 

Har vært i jobbbyttefase og har brukte store deler av fritida i vår/sommer til musikk. Her begynt på CD-innspillinga og den bør være ferdig i løpet av høsten. Har laga en joik som æ kalle "Huitag", nicket æ bruke på ICC- om et fjell. Skal kanskje dra den på åpninga av ACC i mora. 

Men nu skal det ryddes plass til tvilsomme gambita igjen. Sist æ spilte langsjakk lærte æ en masse, altså i turneringa i Gibraltar. Fikk mæ mang en leksjon i det å stå løpet ut og behandle stillingene i seg selv og ikke ut i fra dogmer som brikkeverdi m.m.  Altså at tanker som "man kan da ikke sette dronninga i slag", eller "oi, der ryker en kvalitet" fikk bestemme der stillinga nettopp ville vært vunnet hvis æ satte dronninga i slag og ofret kvalitet. Irritere mæ at æ ikke greier å heve mæ over sånne tatt-for-gitt-heter der og da. De rette trekkan kommer ikke fram i pannebrasken som kandidattrekk engang. Og da blir man ikke god i sjakk.  For ikke snakke om at man ikke kan teori, at selv de enkleste sluttspill e i tåkeheimen, og kondisjonen lavere enn barometertrykket sørpå.

Mao e æ ikke så optimistisk foran ACC. Æ har rating på 2221, hvilket må være en like stor overdrivelse som boligprisene og kursene på Oslo børs for tida. Æ tipper maks 4,5 poeng og et aldri så lite smertelig ratingtap e fasiten om 10 dager. Ikke fordi æ e pessimist, men realist, fordi man ikke bare kan komme rusten og utrent og forvente å kapre poeng. I Gibraltar stod æ både til vinst og best og greide ikke vinne mot de gode. Kondisjonen e viktig. Dessuten stiller landets største talenter ,samt underrata luringer nordfra opp i tillegg til de nærmere 30 tittelholderne. Dette kommer til å gjøre vondt. Ikke minst for tittelholderne som kommer til å bli overraska over den nye generasjonen spillere som deltar. Tipper på et ovverraskende IM-napp og et par GM skalper fra deres side.

Skal snart dra å se på spillelokalan og tilby mæ å hente Stefanova når ho lander. Delte et Blackjack bord og en masse GT med ho i Gibraltar, etter at vi begge røyk ut av en pokerturnering. Nevnte ACC for ho den gang og ble veldig glad når en eller annen (som skal få en klem av mæ) fikk avtalen med ho i boks. Vi får vel tromme sammen til en uhøytidelig hold em i løpet av uka?!

Dessuten gleder æ mæ veldig til det starter. Magnus? Fint om han deltar, men det e jo stas om han bare går rundt og kiker også. Litt av en bakspiller. Men tenk å være så god og gå rundt i lokalet og gremme sæ over ka som spilles av håpløse trekk. Nei, han deltar nok.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5493515