ACC 4 dag

Så greide æ å stjele et halvpoeng fra en tittelholder igjen. Første gangen va mot GM Bellon i Gibraltar da æ faktisk  overså en enkel vinst etter å ha ha sluppet unna en tapsvariant. Denne gangen va det ikke fullt så kritisk. IM Porper spilte Trompovsky og slo av på f6 etter mitt svar 1---d5. Æ slo med e-bonden og fikk dermed en strukturell svakhet som ble til en firkant da han seinar i partiet slo en springer på g6. I trekk 18 spilte han Tae1 der f3 ville ha beholdt en klar fordel. Etter det ble stillinga lik og kun æ hadde vinstsjaneser pga aktive brikker. Det ble da også et tårnsluttspill med bonde over, men det e død remis når æ kun har en firkant å fløtte på. Det va et deilig parti å spille fordi æ ikke følte mæ så pressa på brettet og fordi æ hadde masser av tid igjen på klokka te slutt (flere minutter). Men æ e ikke tidsøkonomisk nok ser æ, bruker for mye tid på trekk som ICC-refleksen kunne greid like godt på 10 sekunder.

Glad og fornøyd takka æ derfor ja til å vise div. gjester nattelivet i Tromsø. En GM sa vedkommende sannsynligvis kom til å "legge opp" etter turneringa. Dvs ta en Kasparov og bare spille lyn og hurtigsjakk for moro skyld. Æ skriver "legger opp" i gåsetegn fordi vedkommende får selv betegne det, definere det overfor offentligheten ka det betyr i praksis.  Æ sa det nu va en vel bastant beslutning å ta alderen tatt i betraktning og viste te mæ sjøl som vel har rundet noen tiår, men som ikke akkurat føler tiden e moden for å legge brikken på hylla. Men så e æ ikke stormester som har spilt lenge heller. Som det heter "man skal ikke dømme noen før man har gått et døgn i vedkommendes kommager". Vedkommende vil være en del av sjakkmiljøet i høyeste grad uansett og det hele e egentlig udramatisk. Fikk mæ bare til å kjenne etter at tida går og nye stjerner kommer til og at det e all grunn til å nyte en turnering som det vi deltar i nu.

Etter litt mat havna vi på karaokebar. Æ forsøkte å få x-antall stormestre til å synge, men endte opp med å dra noen svisker aleina.  En anonym sjakkspiller og æ diskuterte  dette med titler i løpet av kvelden og ka vet vel æ, men vedkommende hørte nok litt feil. Æ spøkte og sa  "ka skal man kalle det hvis man får 3 GM-inntegninger i flørt?". Vedkommende spurte "Hæ? GM-Inntregninger?".  Jaja, man hører det man vil høre.

I dag skal æ møte Magnus´ formidable motstander fra 1 runde- Hagen. Æ anlegger en veldig praktisk tilnærming til sjakken. Få ut brikkan og se ka som skjer. Det avgjøres neppe i åpninga uansett.

Uansett resultat e det deilig å delta i en så flott organisert turnering. Steminga e fortsatt god, lokalan ypperlige, været fint og smilene sitter løst. Og så produseres det mye god sjakk.

Skrives


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5496914