ACC 5

Blir det morsommere nå.... Dag 5 var det flott å bli relativt for ferdig slik at æ kunne følge med på de lokale guttans seiere! Heia, Gunnar B.H. og Bulle. Skal bli gøy å se dem mot de virkelig  gode GMene (igjen).  Har jo tidligere spådd at en årlig internasjonal turnering nordpå ville kunne medføre at sjakken her nord får et løft både kvalitetsmessig og i antall spillere. Det får vise tida vise. Trur ikke mange som GBH og Bulle har tatt ut all potensiale enda.

Æ spilte upresist mot Hagen i åpinga og etter det svake Da4? ble det avbytter og dama jaga tilbake til c2 etter a6 og b5 og en tur opp til f5 etter løperavbytte. Nettopp dette hvit skal unngå i denne varianten!! Siden han holdt remis mot Magnus i runde 1 , skulle han nok greie det samme mot mæ i en litt bedre stilling, så istedetfor å sitte der i et par timer ekstra bød æ remis som han etter en stund tok i mot.  IM Porper sa te mæ etter remisen vårres at æ spilte uten plan, men va med når det blir noe konkret å regne på. Har fått den karateristikken før også. Slik blir det når kunnskapene om ulike stllingstyper e svak, slik at æ må stole på taktikken. Hadde bare all sjakk bestått av lynsjakk.


Det e en merkelig turnering. Magnus møter faren, stormestre sitter langt nede på bordene etter forsmedelige tap mot lokale- og NTG-helter, de lokale gutta er på live-brettene i runde 6, rammene e topp etc. Det ble en del oppmerksomhet rundt Magnus møte med faren ser æ. Både på nettavisen, http://susanpolgar.blogspot.com/ og http://www.chessninja.com/dailydirt har dette vært nevnt. Dette e en sånn  sak som media elsker å rapportere.

Trur jammen æ må dra bort tidligere i dag for å få med mæ stemninga og prate med folk. Om du som sku lese dette e fra området og enda ikke har vært innom bør du ta en helgetur. Det e litt magi i Tromsø i disse dager.

Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5497562