ACC 8 og 9. Lasarus vender tilbake.

Puh! Turneringa over, tar på å spille sjakk og være sosial etterpå. Antar rundestart kan framskyndes med en time eller to neste år, så vi får bedre tid på kveldene.  Det må avveies mot behovet for utflukter m.m. på dagtid ,som jo e litt av sjarmen med sjakk her nord. Ikke for det at æ e ivrig å være med med på dem, men kanskje man sku det, være lit turist her hjemme altså?!

I runde 8 ble det visstnok en teorigreie som æ sku forsøke å unngå, men han bare lurte mæ inn i en spansk variant som æ ikke kan. Dermed ble æ nødt til å "ofre" kvalitet for to bønder. I det minste ble det ubalanse av det og etter masse manøvrering gjorde han en feil som ga mæ et vunnet sluttspill. Etter hvits 40 Sb3? måtte det regnes både på Sxb3! og Dxe4! Valgte det siste og det holdt greit da han måtte gi tårnet for fribonden min. En grei seier egentlig, men kor æ fomla og famla i åpninga da æ knapt har sett på partier i spansk. Uff, kor mye man må lese og studere for å henge med.

I Runde 9 kunne æ ha bytta navn til Lasarus, for makan til gjenoppstandelse har æ ikke vært med på før. Æ kom halvtime etter rundestart til lokalet og hadde ikke løst te å gå inn i Benkø som den unge indiske FMen spiller (og som æ heller ikke kan- surprise), for så å regne mæ til tidsnød. Derfor spilte æ opp en slags Colle-variant og stod til tap etter 8 trekk. 8 Se5?? e et sånt trekk som fikk Porper til å si æ spiller uten plan når vi møttes. Og han har nok rett. Hadde Sort spilt 14 Tb6 fulgt av a5 hadde æ nok gitt opp! Vel han valgte en variant som Fritz bare ga ham fordel på +3 og da spilte æ videre. Så fultgte masse upresise trekk fra oss og etter hans 26 cxL? stod æ plutselig best! Det gjenstod 10 trekk med tidsnød og æ fløtta kongen rundt på brettet mens hannes to tårn og dronning bare klødde etter å få sjakke. IM Saravanan sa etterpå at det der va en stilling som bare oppstår "once in a lifetime". Skjønner ikke ka han mener, æ har stadig kongen ute på vandring mens noen klør etter å ta mæ. Æ fomla ballen i mål te slutt , fikk 6 poeng, ble nr 21 totalt, ratingprestasjon på 2293, gikk opp 26 poeng, vant 1400 kroner (som knapt dekket ølutgiftene) og gjorde mine egne spådommer til skamme. Fornøyd, men nivået på sjakken da....Nu har æ helt åpenbart nådd mitt eget inkompetansenivå. Æ lover, nu skal æ åpne ei teoribok og se på et og anna parti i de variantan æ spiller.

Det va storgledelig å bivåne at min gode venn Gunnar fikk sitt første IM napp! Der har vi en mann som har studert sjakk jevnt og trutt over tid og nu betales han endelig for det. Eliteklasse deltakelse smaker også, kanskje mest. Skal bli gøy å se om han kan holde nivået framover. Æ trur det. Æ trur mange av oss nordpå nu skjerper sæ litt.

Turneringa va bare knallgod. Stemninga på topp som rapportert tdiligere, fin ramme fra arrangørans side på den sosial siden m.m. Vi snakka litt i går på avslutningssammenkomsten. Og mens Jan S´s geitkjøtt ble fortært ble neste års turnering planlagt. Forstår de fleste tittelholderan gjerne kommer tilbake og at flere skal inviteres. Ok for mæ så lenge en viss GM ihvertfall står på lista! Mulighetan e mange så lenge det finnes finansielle- og organisatoriske muskler i ryggen. Med forbundets og kommunens støtte e det lett å få ting til- Æ e overraska over seriøsiteten fra de nevntes side. De tar dette bånnseriøst og vil ha OL hit! Nesten så man blir litt forlegen over oppmerksomheta. Så hvis turneringas hjemmeside e oppe i god tid før jul, med noen sterke navn på plass tidlig bør det bli langt flere deltakere neste år. For selv om det va en knallturnering kunne langt flere nordnorske og nordiske, europeiske spillera deltatt. Nu va det turneringskollisjona m.m.der ute og turneringa ble planlagt vel seint osv, men neste år bør vi runde 150 deltakere. Kanskje kan det arrangeres et par sideturneringer også for de som ønsker å ta en helgetur eller å spille mere sjakk (slik de gjøres i Gibraltar). Da må det flere folk til og ka med å invitere naboklubban med på dette. Gjerne i selve organisasjonen, men ka om Narvik tar sæ av en helgeturnering, Harstad tar sæ av lynsjakken, Alta fikser en simultan eller to osv..?  Æ lover ihvertfall å synge/joike også neste år, hvis de spør.

Uff, så må resten av livet ta til igjen.

Viessut buoragijt!

Kommentarer:
Postet av: Jan S

Lars, du er herved invitert til å joike på åpninga!!

Og gjerne på avslutninga også.

Din ide om å slippe til naboklubbene til sidearrangementer er jo direkte genial.

Uansett, det blir over 150 deltakere fra over 20 forskjellige land i neste ACC.

Flott blogg dette Lars, den forteller om at det finnes at liv utenfor selve spillestedet under en slik turnering.

Dessuten skriver du godt.

14.08.2007 @ 11:57

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/5500563