Politikk. Bør Frp "få sjansen"?

Frps politikk og konsekvenser for deg og meg og Tysfjord kommune (Samiske kommuner).

Jeg deltar lite i partipolitikk og blander meg sjelden inn i politiske samtaler annet enn privat. Men nå kan jeg ikke ti stille. Mange av mine norske venner tror samepolitkken her i Norge er opp og avgjort. Det er den ikke. Frp står i spissen for en farlig retning som er ren fornorskningspolitikk.

Når noen kritiserer Frps politikk heter det at det er "propaganda  fra de rødgrønne" og at ?Frp bør få sjansen?.  Jeg har klippet ut noen forslag fra Frps alternative statsbudsjett for 2008 som angår samene. Hvis Frp får sjansen foreslår de helt konkret flg. Les selv her og døm selv:

http://www.frp.no/filestore/Alternativtbudsjettoppdatert27.11.072.pdf

 

·       *  Fremskrittspartiet er prinsipielt imot at samene skal ha sitt eget folkevalgte organ, og mener derfor at

         Sametinget bør nedlegges. De foreslår også Kutt på 131 mill til Sametinget og avvikling av Samefolkets fond. 

·         * Kutt på 12,38 mill i samiske barnehagetilbud (fjerning).

·         * Kutt på 40 mill i samiske kulturformål

·         * Kutt i tilskudd til samiske aviser på 18,9 mill (fjerning)

       * Kutt på 3 mill til samisk kulturminnearbeide (fjerning)

       * Kutt på 5,8 mill til tilskudd til samisk språk, informasjon (fjerning)

·         * Kutt på 51,2 mill i tilskudd til samisk i grunnopplæringen (fjerning)

.       * Kutt på 23,9 mill til samisk utdanningsadministrasjon.

-

Hva betyr dette for deg og meg og for eksempel Tysfjord kommune?

Det betyr rett og slett at de aller fleste av de ca. 80 årsverkene som i dag er i kommunen knyttet til samiskundervisning, barnehagen, sametingets avdeling, media, museet  på Árran, en del jobber på ASVO, Musken skole, prosjekter m.m. forsvinner! Og det samme vil skje i de andre samiske kommunene.

 Kan du fortelle meg hva det er med Frps politikk som får deg til å tro at vi får et bedre samfunn her vi bor , av  å stemme på dem og som er verdt at Tysfjord mister 80 arbeidsplasser?  

Vil du fremdeles  ?la dem få sjansen??

Vil du som borger av Norge finne deg i at Frp ikke vil at samiske barn skal lære morsmålet sitt i barnehager og grunnskolen?

 

 Frps samepolitikk er ren fornorskningspolitikk som Norge som stat har beklaget for lenge siden.  I praksis mener de at samisk kultur ikke hører hjemme som det offentliges ansvar. Det er i mot norsk folkevilje å si at samene ikke er en del av norsk kultur. Å si at kun norske barn skal lære sitt morsmål er å favorisere etnisk norske barn, det er etnisk forskjellsbehandling. Frps samepolitikk er mao forskjellsbehandling på etnisk grunnlag, noe de beskylder ILO-konvensjon, Finnmarksloven og Sametinget for å være.....

Og hva skal Frp på Sametinget? Legge det ned innenfra? Frp snakker ikke kun om Sametinget som budsjettforslaget viser. Frps politikk innebærer et nytt forsøk på å fjerne samisk kultur i Norge. I første omgang tar de fra våre barn retten til å lære seg samisk i barnehagen og grunnskolen, så tar de arbeidsplassene som skal lage læremidler osv. Dette har ingenting med fremskritt å gjøre men er å skru klokka tilbake til den tida da det samiske var ansett som mindreverdig. Dette er rett og slett uanstendig.

 
Ikke stem Frp om du mener det samiske er en del av norsk kultur. Om du vil stemme på høyresiden eller sentrum, spør H, Krf og V om de vil støtte Frps samepolitikk om de skal danne regjering sammen.
 
Det beste er selvsagt å sørge for fortsatt rødgrønn regjering. De er langt fra perfekte i samepolitikken, men det er ihvertfall forutsigbarhet og anstendighet.
 
Lars Magne

Kommentarer:
Postet av: Susann

Desverre er jeg ikke så inn i frp , men kjæresten min mener det og jeg har vel kanskje begynt å gå over litt på den siden jeg også .. er litt usikker på hva jeg skal stemme!

10.07.2009 @ 16:50
URL: http://susannlaa.blogg.no
Postet av: lars

hei! Frp mener rett og slett at samisk kultur ikke er et offentlig ansvar og vil ta fra samiske barn retten til samiskopplæring i barnehagen og grunnskolen. Om du tviler på om du skal stemme på Frp så håper jeg at du innser det uanstendige i det de foreslår og stemmer noe annet. Dette handler om menneskerettighetene til samiske barn.....Frp bør ikke få sjansen til å ta fra dem dette.

10.07.2009 @ 16:57
Postet av: Meg

Veldig godt skrevet Lars, og jeg er helt enig i det du skriver. Flott at noen faktisk tar seg tid til å gå FrP nærmere i sømmene!

11.07.2009 @ 01:01

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/9993390