Innleggspause.

Ser av statistikken at det stadig er noen som stikker innom. Æ kommer ikke til å skrive sjakkblogg på ei god stund grunnet jobbbytte, CD-prosjekt m.m. Blir kanskje å delta i ei helgeturnering i høst men neppe mere. Alt te si tid. Ble inspirert av ACC, så æ vil spille mere etterhvert- Skal bli artig å se ka som skjer med spilleran nordpå nu når IM-napp sitter løst og eliteseriespill venter. Skal vi opprette en pris til den første nordfra (og/eller medlem i nordnorsk klubb) som får en IM tittel? (eller eget premiebord under ACC?).

ACC 8 og 9. Lasarus vender tilbake.

Puh! Turneringa over, tar på å spille sjakk og være sosial etterpå. Antar rundestart kan framskyndes med en time eller to neste år, så vi får bedre tid på kveldene.  Det må avveies mot behovet for utflukter m.m. på dagtid ,som jo e litt av sjarmen med sjakk her nord. Ikke for det at æ e ivrig å være med med på dem, men kanskje man sku det, være lit turist her hjemme altså?!

I runde 8 ble det visstnok en teorigreie som æ sku forsøke å unngå, men han bare lurte mæ inn i en spansk variant som æ ikke kan. Dermed ble æ nødt til å "ofre" kvalitet for to bønder. I det minste ble det ubalanse av det og etter masse manøvrering gjorde han en feil som ga mæ et vunnet sluttspill. Etter hvits 40 Sb3? måtte det regnes både på Sxb3! og Dxe4! Valgte det siste og det holdt greit da han måtte gi tårnet for fribonden min. En grei seier egentlig, men kor æ fomla og famla i åpninga da æ knapt har sett på partier i spansk. Uff, kor mye man må lese og studere for å henge med.

I Runde 9 kunne æ ha bytta navn til Lasarus, for makan til gjenoppstandelse har æ ikke vært med på før. Æ kom halvtime etter rundestart til lokalet og hadde ikke løst te å gå inn i Benkø som den unge indiske FMen spiller (og som æ heller ikke kan- surprise), for så å regne mæ til tidsnød. Derfor spilte æ opp en slags Colle-variant og stod til tap etter 8 trekk. 8 Se5?? e et sånt trekk som fikk Porper til å si æ spiller uten plan når vi møttes. Og han har nok rett. Hadde Sort spilt 14 Tb6 fulgt av a5 hadde æ nok gitt opp! Vel han valgte en variant som Fritz bare ga ham fordel på +3 og da spilte æ videre. Så fultgte masse upresise trekk fra oss og etter hans 26 cxL? stod æ plutselig best! Det gjenstod 10 trekk med tidsnød og æ fløtta kongen rundt på brettet mens hannes to tårn og dronning bare klødde etter å få sjakke. IM Saravanan sa etterpå at det der va en stilling som bare oppstår "once in a lifetime". Skjønner ikke ka han mener, æ har stadig kongen ute på vandring mens noen klør etter å ta mæ. Æ fomla ballen i mål te slutt , fikk 6 poeng, ble nr 21 totalt, ratingprestasjon på 2293, gikk opp 26 poeng, vant 1400 kroner (som knapt dekket ølutgiftene) og gjorde mine egne spådommer til skamme. Fornøyd, men nivået på sjakken da....Nu har æ helt åpenbart nådd mitt eget inkompetansenivå. Æ lover, nu skal æ åpne ei teoribok og se på et og anna parti i de variantan æ spiller.

Det va storgledelig å bivåne at min gode venn Gunnar fikk sitt første IM napp! Der har vi en mann som har studert sjakk jevnt og trutt over tid og nu betales han endelig for det. Eliteklasse deltakelse smaker også, kanskje mest. Skal bli gøy å se om han kan holde nivået framover. Æ trur det. Æ trur mange av oss nordpå nu skjerper sæ litt.

Turneringa va bare knallgod. Stemninga på topp som rapportert tdiligere, fin ramme fra arrangørans side på den sosial siden m.m. Vi snakka litt i går på avslutningssammenkomsten. Og mens Jan S´s geitkjøtt ble fortært ble neste års turnering planlagt. Forstår de fleste tittelholderan gjerne kommer tilbake og at flere skal inviteres. Ok for mæ så lenge en viss GM ihvertfall står på lista! Mulighetan e mange så lenge det finnes finansielle- og organisatoriske muskler i ryggen. Med forbundets og kommunens støtte e det lett å få ting til- Æ e overraska over seriøsiteten fra de nevntes side. De tar dette bånnseriøst og vil ha OL hit! Nesten så man blir litt forlegen over oppmerksomheta. Så hvis turneringas hjemmeside e oppe i god tid før jul, med noen sterke navn på plass tidlig bør det bli langt flere deltakere neste år. For selv om det va en knallturnering kunne langt flere nordnorske og nordiske, europeiske spillera deltatt. Nu va det turneringskollisjona m.m.der ute og turneringa ble planlagt vel seint osv, men neste år bør vi runde 150 deltakere. Kanskje kan det arrangeres et par sideturneringer også for de som ønsker å ta en helgetur eller å spille mere sjakk (slik de gjøres i Gibraltar). Da må det flere folk til og ka med å invitere naboklubban med på dette. Gjerne i selve organisasjonen, men ka om Narvik tar sæ av en helgeturnering, Harstad tar sæ av lynsjakken, Alta fikser en simultan eller to osv..?  Æ lover ihvertfall å synge/joike også neste år, hvis de spør.

Uff, så må resten av livet ta til igjen.

Viessut buoragijt!

ACC 7

I runde 7 fortsatte æ mine udda åpningseksperimenter mot 1...f5. Denne gang med 2. g4. Aksel slo tilbake og etter 3. h3 g3 samt en rekke upresise trekk fra begge side, vant æ plutselig da sorts stilling bare gikk i oppløsning. men det e uff så irriteranes å slå på Fritz etterpå bare for å se alle forslagan som kommer opp som æ ikke en gang tenkte på. Som æ har nevnt i et innlegg lenger ned e det en masse filtre i hodet som ikke slipper en rekke mulige kandidattrekk. De beste trekkene dukker bare ikke opp. I trekk 7 kunne æ vunnet bonde ved å "ofre" en springer på d5. Så det ikke i det hele tatt. Alternativet æ spilte va også ok,  men det e ikke poenget. Det e greit å bukke og overse nokka i farta, men å ikke se gode trekk e ille. Vitner sikkert om manglanes vurderingsevne også og det kan sikkert trenes opp, for de som spiller mere enn 20-30 partier i året. Jaja. litt selvkritikk må til. Stod over lynsjakken, energien strakk ikke til.

Ellers har det dukka opp mange ikke deltakende sjakkspillera nordfra, fint sjakkfolk fra forbundet og FIDEs side m.fl. Da ble vi jo riktig så gens una sumus.

I dag skal æ møte en av de underrata up and coming men, N. Getz.  Here det om å gjøre å koke sammen nokka veldig (u)teoretisk,..... for så sannynligvis å få tidsnød istedet.  Lett skal det ikke være. Gunnar imponerer og møter Agdestein med hvit i dag. Tipper han har sprengstudert Stonewall i løpet av natta og holder balansen. Så spørs det bare om det dukker opp en liten fingerfeil som GMan e så flink til å utnytte. Ellers ligger mange av de nordnorske spilleran tett som måsene i sentrum rundt 4 poeng. Kanskje en av oss klarer 6 poeng til slutt?

På 1 bord blir det nok et vanvittig griseri som det pleier mellom de to. Magnus må vinne, mens Kjetil kanskje inviterer til en remis med valg av åpningsvariant?

ACC 6

En kort blogg i dag. Oppdaga livet består av mere enn sjakk og måttebl.a. springe på polet for å fylle opp barskapet som ble tømt av div. høy rata personer i går.

I går spilte æ pinnsvin for første gang og stod klart best rundt 30-35 trekk mot IM Saravanan. Æ Avslo en trekkgjentakelse og fikk et bra angrep etter trekk 40. Men så i iveren etter å vinne overspilte æ stillinga og tapte sluttspillet. Ikke ergerlig. man må forsøke å vinne gode stillinger selv mot tittelholdere. Eneste måten å bli bedre på trur æ.

Ellers imponerer TBs "pensjonister" med GM poeng i fleng. Sammensetninga av spilleran i turneringa opphever den del av det normale styrkeforholdet mellom spilleran  basert på rating. Med så mange unge "uetablerte" og "gode men passive" spillera blir det mange favorittfall. Sjarmeranes.

I dag e det "lokal motstand " i Brasøy og lynsjakk på kvelden. Om æ ikke e stuptrøtt etter partiet og nattens vræling, så får æ vel forsøke å leve opp til klengenavnet Lyn-Lars.

ACC 5

Blir det morsommere nå.... Dag 5 var det flott å bli relativt for ferdig slik at æ kunne følge med på de lokale guttans seiere! Heia, Gunnar B.H. og Bulle. Skal bli gøy å se dem mot de virkelig  gode GMene (igjen).  Har jo tidligere spådd at en årlig internasjonal turnering nordpå ville kunne medføre at sjakken her nord får et løft både kvalitetsmessig og i antall spillere. Det får vise tida vise. Trur ikke mange som GBH og Bulle har tatt ut all potensiale enda.

Æ spilte upresist mot Hagen i åpinga og etter det svake Da4? ble det avbytter og dama jaga tilbake til c2 etter a6 og b5 og en tur opp til f5 etter løperavbytte. Nettopp dette hvit skal unngå i denne varianten!! Siden han holdt remis mot Magnus i runde 1 , skulle han nok greie det samme mot mæ i en litt bedre stilling, så istedetfor å sitte der i et par timer ekstra bød æ remis som han etter en stund tok i mot.  IM Porper sa te mæ etter remisen vårres at æ spilte uten plan, men va med når det blir noe konkret å regne på. Har fått den karateristikken før også. Slik blir det når kunnskapene om ulike stllingstyper e svak, slik at æ må stole på taktikken. Hadde bare all sjakk bestått av lynsjakk.


Det e en merkelig turnering. Magnus møter faren, stormestre sitter langt nede på bordene etter forsmedelige tap mot lokale- og NTG-helter, de lokale gutta er på live-brettene i runde 6, rammene e topp etc. Det ble en del oppmerksomhet rundt Magnus møte med faren ser æ. Både på nettavisen, http://susanpolgar.blogspot.com/ og http://www.chessninja.com/dailydirt har dette vært nevnt. Dette e en sånn  sak som media elsker å rapportere.

Trur jammen æ må dra bort tidligere i dag for å få med mæ stemninga og prate med folk. Om du som sku lese dette e fra området og enda ikke har vært innom bør du ta en helgetur. Det e litt magi i Tromsø i disse dager.

ACC 4 dag

Så greide æ å stjele et halvpoeng fra en tittelholder igjen. Første gangen va mot GM Bellon i Gibraltar da æ faktisk  overså en enkel vinst etter å ha ha sluppet unna en tapsvariant. Denne gangen va det ikke fullt så kritisk. IM Porper spilte Trompovsky og slo av på f6 etter mitt svar 1---d5. Æ slo med e-bonden og fikk dermed en strukturell svakhet som ble til en firkant da han seinar i partiet slo en springer på g6. I trekk 18 spilte han Tae1 der f3 ville ha beholdt en klar fordel. Etter det ble stillinga lik og kun æ hadde vinstsjaneser pga aktive brikker. Det ble da også et tårnsluttspill med bonde over, men det e død remis når æ kun har en firkant å fløtte på. Det va et deilig parti å spille fordi æ ikke følte mæ så pressa på brettet og fordi æ hadde masser av tid igjen på klokka te slutt (flere minutter). Men æ e ikke tidsøkonomisk nok ser æ, bruker for mye tid på trekk som ICC-refleksen kunne greid like godt på 10 sekunder.

Glad og fornøyd takka æ derfor ja til å vise div. gjester nattelivet i Tromsø. En GM sa vedkommende sannsynligvis kom til å "legge opp" etter turneringa. Dvs ta en Kasparov og bare spille lyn og hurtigsjakk for moro skyld. Æ skriver "legger opp" i gåsetegn fordi vedkommende får selv betegne det, definere det overfor offentligheten ka det betyr i praksis.  Æ sa det nu va en vel bastant beslutning å ta alderen tatt i betraktning og viste te mæ sjøl som vel har rundet noen tiår, men som ikke akkurat føler tiden e moden for å legge brikken på hylla. Men så e æ ikke stormester som har spilt lenge heller. Som det heter "man skal ikke dømme noen før man har gått et døgn i vedkommendes kommager". Vedkommende vil være en del av sjakkmiljøet i høyeste grad uansett og det hele e egentlig udramatisk. Fikk mæ bare til å kjenne etter at tida går og nye stjerner kommer til og at det e all grunn til å nyte en turnering som det vi deltar i nu.

Etter litt mat havna vi på karaokebar. Æ forsøkte å få x-antall stormestre til å synge, men endte opp med å dra noen svisker aleina.  En anonym sjakkspiller og æ diskuterte  dette med titler i løpet av kvelden og ka vet vel æ, men vedkommende hørte nok litt feil. Æ spøkte og sa  "ka skal man kalle det hvis man får 3 GM-inntegninger i flørt?". Vedkommende spurte "Hæ? GM-Inntregninger?".  Jaja, man hører det man vil høre.

I dag skal æ møte Magnus´ formidable motstander fra 1 runde- Hagen. Æ anlegger en veldig praktisk tilnærming til sjakken. Få ut brikkan og se ka som skjer. Det avgjøres neppe i åpninga uansett.

Uansett resultat e det deilig å delta i en så flott organisert turnering. Steminga e fortsatt god, lokalan ypperlige, været fint og smilene sitter løst. Og så produseres det mye god sjakk.

Skrives


ACC 3

Edvardsen spiller hollandsk så æ rett før æ dro til spillelokalet. Kom da på en gammel gambitidé som æ leka med for lenge sida under påvirkninga av stupsjakkideologien  Narvik. Mens æ så for mæ trekk nr 2 som vlle komme som en overraskelse fikk æ øye på en av de mer attraktive stormstrene som æ prøvde å fiske med på en uorganisert pubtur hvis vedkommende tapte (hvliket skjedde, men som ikke ble med av den grunn). Vel, en rekke nordnorske mesterspillera befant sæ til slutt på utestedet Kaos, nærmest symbolsk for de stillingan vi produsere på brettet.

Fant ikke partiet på nettet og kommenterer det kjapt her.

Litt forsinka spilte æ 1 Sf3 f5 2. e4!?!  et trekk som obektivt sett ikke e godt, men som e et godt overraskelsvåpen. 3. sg5 sf6. Her e en annen god medisin bare å spille 3..d5! med planen 4. d3 Dd6! Sort står kanskje en tanke bedre. Poenget med Dd6 e at dronninga dekker g6 feltet i tilfele hvit skal spille dama til h5 for å sjakke etter h6. Etter sf6 spilte æ 4 d3 og Edvardsen spilte e3?! e6 må da være bedre. 5 lxe3 e5. 6 d4 e4? Edvardsen bukker. Det e bedre å slå på d4. 7 Sxe4! oops de faller en bonde pga SxS Dh5+ og tårnet faller på h8 (men det e en variant som kan prøves for å forsøke å fange dronninga ved å spille springeren tilbaje til f6, Kf7 og lg7 te slutt. Ligner på Lettiskvarianten som Paul Svedenborg  spilte mye). 7 Le7 8. Ld3 0-0. 9. Sbd2 d5 10. SxS LxS 11. c3 g6 12. Dc2 c6 Sort står vanskelig og hvits angrep kommer fort etter 13 0-0-0  b5 (nokka må han jo gjøre) 14 h4! fremad Tf7 15. Sf3 Lg4 16. Tdg1 Tb7 alt e like dårlig. Å slå på f3 åpner for tårnene og partiet er tapt. 17 Se5 Lxs 18. dxL b4 19. h5! g5 20 h6 Da5? 21. Lxh7+! Kh8 (alternativet e matt i få trekk hvis Txh7 Dg6+). 22 e6 c5 23. Lxg5 oppgitt. Matt følger.

I dag skal æ møte IM Porper med sort. Ikke for å være pessismist, men det blir nok en lang vond dag på jobbben igjen. Han spille 1. d4 ser æ. Han har garantert sjekka mæ opp mot Chessbase og funnet ut at æ spiller Grünfeld eller Hennig-Schara gambit (ikke så mange partier av mæ der nemlig). Dermed får æ spille nokka anna. Kan jo invitere til dronningindisk med 1 sf6 2 c4 e6. problemet e hvis han spiller 3 Sc3. Nimzoindisk kan æ  lite av. Får stikke innom Frank og låne Fritz litt og sjekke noen varianter. I det minste sitter æ ved nabobordet til Stefanova. Kan fort vise sæ å bli dagens eneste høydepunkt.

Ellers e det jo interessant å se at Magnus sliter mot lavere rata spilere. Kan ikke være lett å ha forventning om å skulle vinne hvert enkelt parti på få trekk. Men det e jo sjarmen ved sjakk, innimellom snubler mesteren. Da e det om å gjøre å sitte på andre siden av brettet.

Synes stemninga e god i spillelokalet og rundt. Det e utmerkete spillelokala som de av dokker som ikke har vært der dokker ser på webcammen på arcticchess.org

Og enda e det 6 runder igjen.


ACC 2 dag.

Det gikk som spådd. Vi lokale mesterspillere fikk GM-bank alle sammen! Og det var vel helt fortjent. Her handla det ikke om å kunne åpningsteori, men om spillestyrke i midtspillet. Stormestrene ville nok vunnet en del av de stillingene vi tapte om vi hadde snudd brettene etter en times spilletid. Synes Torben stod helt ok til å begynne med , Gunnar stod nok litt bedre lenge osv.

Hvis du nu spiller gjennom partiet mitt mot GM Macieja på arcticchess.org under partier runde 2. Æ spilte en variant i skotsk æ bare har sett på i en teoribok. Etter 8 Sa4 e teoritrekket Td8, Ld3 Ld4 (!) da c3 ikke kan spilles fordi løperen på d3 henger etter slag på f2. Den så ikke æ....hadde vært greit å kunne åpningsteorien litt bedre ja...Men æ spilte Le7 (Ld6 e kanskje bedre) og etter De3 slo æ til med 10.... Dg6! planen e at etter g4 spille æ bare Lg5 og det blir et kongeangrep etter Dxg5 og Dxe4+. Han spilte h3 og etter f5 rokerte han langt. Æ slo på e4, noe æ godt kunne latt være og bare rokert f.eks. Men trekket e helt ok bare æ hadde sett oppfølgeren. For etter 13 Te1! kan æ ikke rokere da det henger løpere overalt. Derfor spilte æ sf7 som ikke e et godt trekk. Det kritiske som Macieja sa etter partiet (og se om Fritz` førstevalg), e 13...Lxa2! Det trekket så æ ikke på i det hele tatt. Og her vises forskjellen mellom en GM og en passe pudding som mæ. Æ trur nemlig æ e ganske flink i kompliserte stillinger, men nei. Macieja la ut den ene lange varianten etter den andre da vi analyserte partiet etterpå. Skal ikke gjenta variantene her, men æ overlever på brettet. Vel selv etter Sf7 e det ikke tapt, men æ begikk en annen stor synd. Æ brukte for lang tid! Etter 17 trekk ser det langt fra tapt ut, hvilket det ikke e om man har Fritz med sæ, men æ står litt dårligere og har dårlig tid. Dermed greide æ ikke å stokke brikkene slik at æ fikk ut h-tårnet og bukka i den alvorlige tidsnøden. Han hadde også dårlig tid, skjønt flere minutta mere enn mæ og han brukte dem godt mens æ trakk fort, fort..... En artig opplevelse, men lærdommen æ fikk i Gibraltar og under Midnight sun i fjor, e at partiene skal spilles ut og at det må være skjerpings hele veien. For det e nettopp dette stormestrene kan, det e derfor de e blitt stormestre. Det e klart det hadde hjulpet å kunne masse åpningsteori og unngått å bruke for mye tid, men før eller sida slås boka av og GMene begynner å flytte brikker. Det e da vi faller igjennom. Fascinerende , men akk så desillusjoneranes egentlig.

i Runde 3 skal æ møte Edvardsen fra Drammen. Æ har høyere rating og får kanskje anlegge en slags "GM-strategi"- få en spillbar stilling og deretter bare spille videre og se om sjakken e så brutal som ratingtallet antyder- før eller sia bukker den lavere rata. Men slik e det ikke alltid som Magnus opplevde i runde 1. Det som gjør sjakken så spennanes.

ACC 1

Som det e rapportert i andre blogger bl.a. http://sjakkfantomet.blogg.no/ og http://www.schack.se/ , joika æ under åpninga, joika Huitagjávrre (Huitag-vannet). Bruker jo det nicket på ICC og da passa det jo å dra den.  Spilelokalan e fine med mye plass og lys. Se web-cam. på http://Arcticchess.org . Se også http://larsgrahn.blogspot.com/ Dette bli en stor sjakkopplevelse.

Æ traff Stefanova til slutt som hadde mista et fly på vei nordover. Ho va like søt som sist æ så ho i Gibraltar. Tenk, smart dame, hyggelig, pen, stormester  i sjakk, aiaiai. Trur dokker ikke Torben e så heldig å møte ho for andre i gang i år (Gibraltar første gang)! Paul J.J. holdt ut lenge i går. Han sa ho va storøyd når han fant fram snusboksen og la innpå en pris. Etter partiet skulle æ briljere- "couldnt you just have played Rxc7 in stead of Nc3?", "yes but after Qxc7, Qf3+, Re4 I lose a rook!". Da ble æ flau.

Odd K. Selnes fikk d4 f5, Dd3 i mot sæ (se partiet på arcticchess.org) Æ spille sånn nu og da fordi det gir rare stillinga kjapt, men det gir ingen fordel. Han bukka tidlig med b5. I stedetfor holder c6 stillinga samla i en slags stonewall.

Sensasjonan fra runde 1 e nevnte andre steder. Æ trur det blir færre overraskelsa i dag fordi Stormesteran møte puddinga som mæ, dvs. alle oss med 22-2300 i rating. Mot lavt rankete har de (og æ) en tendens til å spille på autopilot, mens mot oss skjerper de sæ og kommer til å male oss i senk. Æ skal møte tidligere europamester B. Macieja. Han kjenner æ fra nyttårsnatta i Drammen, under den internasjonale turnernga der for et par år sia, kor han , Shirov og æ gikk en lang spasertur på natta før vi havna på nattklubb. Da gikk de to og analyserte stillinga mens æ ikke akkurat så for mæ et indre brett og skjønte ingenting. Macieja og æ møttes i lynsjakkfinalen samme sted og æ hadde tatt dronninga hans (som han ofra for  tjene tid) og sku bare matte han, da æ tapte på tid. Argh!

I dag vet æ rett og slett ikke ka æ skal spille, verken mot e4 eller d4. Har glemt Fritz-disken et sted i fløttelasset og får ikke forberedt nokka spesielt. Får se der og da ka det blir til. Skal gjøre så godt æ kan dog. Har sovet lenge etter en bytur i går i lag med noen sjakkere, og skal ha passe klart hode til å begynne med. la merke til i Gibraltar at konsentrasjonen har en tendens til å svekkes etter 3-4 times spill. Vet ikke om å spille oftere hjelper på det, i lag med god fysisk form og masse søvn. Kanskje litt mindre Arctic beer også hjelper?

Arctic Chess Challenge m.m.

Så stundar det mot sommerens nest vakreste eventyr igjen. Det blogges flittig fra ACC ser æ og æ skal ikke gå dem i næringa, men lage en mer personlig skildring sett fra de lavere bord.  

Ei stund sia æ har skrevet blogg. Sånn blir det når sjakken ikke e en brennanes lidenskap, men en småplagsom lidelse/hobby ,som man bare må drive med for å få utløst litt adrenalin nu og da. Har da spilt mine nesten-daglige runder på ICC og fulgt med på Live-sendingene fra alt som har vært. Har deltatt i et par raske turneringer nordpå, men greide ikke å kapre førsteplassen i dem og dermed dele førsteplassen i NVGP. 

Har vært i jobbbyttefase og har brukte store deler av fritida i vår/sommer til musikk. Her begynt på CD-innspillinga og den bør være ferdig i løpet av høsten. Har laga en joik som æ kalle "Huitag", nicket æ bruke på ICC- om et fjell. Skal kanskje dra den på åpninga av ACC i mora. 

Men nu skal det ryddes plass til tvilsomme gambita igjen. Sist æ spilte langsjakk lærte æ en masse, altså i turneringa i Gibraltar. Fikk mæ mang en leksjon i det å stå løpet ut og behandle stillingene i seg selv og ikke ut i fra dogmer som brikkeverdi m.m.  Altså at tanker som "man kan da ikke sette dronninga i slag", eller "oi, der ryker en kvalitet" fikk bestemme der stillinga nettopp ville vært vunnet hvis æ satte dronninga i slag og ofret kvalitet. Irritere mæ at æ ikke greier å heve mæ over sånne tatt-for-gitt-heter der og da. De rette trekkan kommer ikke fram i pannebrasken som kandidattrekk engang. Og da blir man ikke god i sjakk.  For ikke snakke om at man ikke kan teori, at selv de enkleste sluttspill e i tåkeheimen, og kondisjonen lavere enn barometertrykket sørpå.

Mao e æ ikke så optimistisk foran ACC. Æ har rating på 2221, hvilket må være en like stor overdrivelse som boligprisene og kursene på Oslo børs for tida. Æ tipper maks 4,5 poeng og et aldri så lite smertelig ratingtap e fasiten om 10 dager. Ikke fordi æ e pessimist, men realist, fordi man ikke bare kan komme rusten og utrent og forvente å kapre poeng. I Gibraltar stod æ både til vinst og best og greide ikke vinne mot de gode. Kondisjonen e viktig. Dessuten stiller landets største talenter ,samt underrata luringer nordfra opp i tillegg til de nærmere 30 tittelholderne. Dette kommer til å gjøre vondt. Ikke minst for tittelholderne som kommer til å bli overraska over den nye generasjonen spillere som deltar. Tipper på et ovverraskende IM-napp og et par GM skalper fra deres side.

Skal snart dra å se på spillelokalan og tilby mæ å hente Stefanova når ho lander. Delte et Blackjack bord og en masse GT med ho i Gibraltar, etter at vi begge røyk ut av en pokerturnering. Nevnte ACC for ho den gang og ble veldig glad når en eller annen (som skal få en klem av mæ) fikk avtalen med ho i boks. Vi får vel tromme sammen til en uhøytidelig hold em i løpet av uka?!

Dessuten gleder æ mæ veldig til det starter. Magnus? Fint om han deltar, men det e jo stas om han bare går rundt og kiker også. Litt av en bakspiller. Men tenk å være så god og gå rundt i lokalet og gremme sæ over ka som spilles av håpløse trekk. Nei, han deltar nok.